keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Tacopiirakka

Olen pitänyt Leivotaan-lehteä katkolla, mutta nyt ostin uusimman numeron. Lehdessä oli tacopiirakan ohje, jota vähän muokkailin. Pohja oli helppo, mutta sitä piti useaan otteeseen pitää jääkaapissa. Tein piirakkaa vähän siinä sivussa, piparien koristelun ohella. Täyte oli jo vuoassa, kun huomasin, että pohjaa olisikin pitänyt paistaa ennen kuin laittaa täytteen siihen.... Kannattaisi ehkä keskittyä yhteen asiaan kerrallaan???? No, kyllähän se siellä kypsyi, mutta lopputulos olisi ollut parempi, jos sitä olisi ensin vähän paistellut. Piirakka oli todella rasvainen!

Pohja:
125g voita
250g spelt-hiivaleipäjauhoja
1 muna
1dl vettä

Täyte:
1 sipuli
1 paprika (käytin pakastepaprikaa)
400g jauhelihaa
1/2 pussia tacomaustetta 
2rkl vettä
3munaa
3dl täysmaitoa (käytin 2dl kermaviiliin sekoitettua cheddar-dippiä + 1dl maitoa)
3dl juustoraastetta

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää muna ja vesi. Alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa väh. 30min.

Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita piirakkapohja jääkaappiin 30 minuutiksi.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. pistele piirakkapohja haarukalla ja paista noin 15min.

Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipuli ja paprikat sekä tacomauste ja vesi.
Sekoita noin puolet juustoraasteesta jauhelihan joukkoon ja laita taikina piirakkapohjan päälle.

Sekoita maito ja munat. kaada jauhelihan päälle.

Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.

Paista piirakkaa 30-35min. uunin keskitasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)