tiistai 4. joulukuuta 2012

Sipulipiiras

Tämän piirakan ohje oli kerma-lehdessä 3/2008. Pohja oli helppo tehdä ja hyvän makuinen, mutta täyte oli hieman etikkainen minun makuuni. Jääkaappiin oli jäänyt Castellon mustapippurijuustoa, josta käytin osan täytteeseen ja jätin mustapippurin pois. Kermana oli flora ruoka.

Pohja:
100g oivariinia
1dl juustoraastetta (Polar)
0,5dl ruokakermaa
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
600g sipulia
2rkl juoksevaa oivariinia
0,5dl valkoviinietikkaa
1tl muskottipähkinää
0,5tl mustapippuria
3/4tl suolaa
2dl juustoraastetta (Polar)
3 munaa
2dl ruokakerma
 
Sekoita pehmeä tai sulatettu oivariini, juustoraaste, neste ja jauho-leivinjauheseos.
Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
 
Halkaise ja viipaloi sipulit. Kuullota ne pehmeäksi oivariinissa. Lisää etikka ja mausteet. Hauduta muutama minuutti.
Levitä seos vuokaan. Lisää juustoraaste. Kaada päälle muna-nesteseos.
 
Kypsennä uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa 25-30min.

1 kommentti:

  1. Mukavalta kuulostava resepti. Tuollaiseen etikkatäytteeseen ei ole tullut koskaan törmättyä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)