sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Suklaakakku

Kokeilin tähän suklaakakkuun uutta Iloleipurin sydänvuokaa. Vuoka  vaikutti sen verran reilulta, että tein ohjeen kaksinkertaisena. Sain sydänkakun lisäksi yhden pienemmän kakun. Ohje on joskus ollut Pirkassa. Kuorrutuksen kanssa oli vähän ongelmia.... mielestäni se oli ensin liian löysää ja lisäsin tomusokeria, no sitten se olikin liian paksua, jolloin lisäsin kahvia... Lopputulos oli mitä oli... Ohjeen tomusokerimäärä on juuri sopiva :D



 SUKLAAKAKKU (1 kakku)
200g margariinia
2dl sokeria
3 munaa
150g tummaa suklaata
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
2tl vanilliinisokeria
1,5tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
3rkl kuumaa, vahvaa kahvia
1,5rkl margariinia
1,5rkl kaakaojauhetta
1tl vanilliinisokeria
2 1/4dl tomusokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Paloittele suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Paista 175 asteessa n. 55min.

Sulata rasva kuumaan kahviin. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, vanilliini -ja tomusokeri.
Kaada kuorrutus kakun päälle.
Koristele heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)