sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Kylmäsavuhyytelökakku

Maku-lehdessä 5/2012 oli lohileivosten ohje. Halusin kuitenkin tehdä kakut pyöreisiin vuokiin. Minulla oli vuokien halkaisijat 28 ja 24cm. Seuraavalla kerralla laitan kahteen 24-26cm vuokiin.
Minä käytin kalana ainoastaan kylmäsavulohta ja maitorahkan korvasin savulohituorejuustolla. Kalaa tarvittiin näin vähemmän. Kakussa oli oikein hyvä kalan maku :)



Pieni gluteeniton

Pohja ja pinta:
1 maalahden limppu
100g voita sulatettuna

Täyte:
12 liivatelehteä
0,5dl sitruunamehua
550g kylmäsavulohta
600g kylmäsavutuorejuusto
300g créme fraiche
2dl tilliä hienonnettuna
2tl sokeria
1,5tl suolaa
mustapippuria myllystä
4dl vispikermaa

Koristeluun:
Kylmäsavulohta
tilliä

Jauha leipä monitoimikoneessa. Sekoita voi jauhelmaan ja taputtele puolet seoksesta kahteen irtopohjavuokaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet joukkoon. Anna jäähtyä haaleaksi.

Leikkaa lohet pieniksi kuutioiksi. Sekoita tuorejuuston ja créme fraichen joukkoon lohi ja mausteet.
Kaada liivateseos ohuena nauhana lohimassan joukkoon.

Nostele lopuksi kerma joukkoon. Tarkista maku.

Kaada täyte kahteen irtopohjavuokaan ja tasoita pinta.

Ripottele päälle loput limpunmuruista ja painele kevyesti pintaan kiinni.

Peitä huolellisesti ja nosta jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.

Koristele kakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)