sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Runebergin laskiaistacot

Minulle tulee Valion uutiskirje sähköpostiin. Usein poistan sen pahemmin lukematta. Nyt huomio kiinnittyi makeaan herkkuun. Tacopohjaan. Olipa hauska. Halusin kokeilla ohjeen gluteenittomaksi ja vaihdoin jauhot gluteenittomiksi. Jauhoina käytin Virtasalmen vaaleaa jauhoseosta. Ohjeessa kävi pieni vipstaaki ja heitin kaiken sokerin keltuaisten joukkoon, mutta eipä tuo kauheasti vaikuttanut.


6kpl isoja, pienempiä 9kpl

Pohjat:
94g keltuaisia
82g sokeria
90g valkuaisia
30g maissitärkkelystä
52g vehnäjauhoja / gluteeniton jauhoseos
30g voi

Vatkaa keltuaiset ja 1/4 sokerista vaahdoksi.
Yhdistä jauhot ja siivilöi.
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri vaahdoksi.
Yhdistä vaahdot ja lisää jauhot kevyesti nostellen.
Lisää loppuvaiheessa sulatettu voi.
Pursota leivinpaperin päälle 12cm kiekkoja massasta.
Paista 220 asteessa noin 10min.
Anna jäähtyä.

Täyte:
2dl kermaa
1tl vadelmajauhetta
n. 2tl vaniljakreemijauhetta
sokeria

Vadelmahillo

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää muut ainekset vadelmahilloa lukuunottamatta joukkoon.
 Laitoin vaniljakreemijauheen joukkoon hieman jämäköittämään kermavaahtoa. Se ei välttämättä tarvitse sitä. 

Siirrä kermaseos pieneen pursotinpussiin.
Laita vadelmahillo toiseen pieneen pursotinpussiin.
Leikkaa pusseista päät pois.
Siirrä molemmat pussit isoon pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
Pursota täytteet tacopohjan toiselle puoliskolle. Käännä toinen puoli päälle.

Ripsauta hieman tomusokeria päälle.


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)