sunnuntai 6. lokakuuta 2013

New Yorkin mustikka-juustokakku

Ohje oli kirjassa pala kakkua - ja paljon muuta. Tein kakun gluteenittomaksi.

Keksipohja:
300g digestive-keksejä (gluteenittomia)
150g voita

Juustokakkuseos:
600g philadelphia-tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1dl sokeria
1dl maissitärkkelystä
2tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
1,5dl pakastemustikoita

Kuumenna uuni 175 asteeseen
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele keksiseos 24cm irtopohjavuoan pohjalle.
Esikypsennä pohjaa uunin keskellä 10min. Jäähdytä.

Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi kulhossa.
Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri.
Lisää juustoseokseen yksi kananmuna kerrallaan ja lopuksi kuohukerma.
Sulata valkosuklaa ja lisää seokseen.
Kaada juustoseos keksipohjan päälle vuokaan ja sirota päälle mustikat.
Kypsennä kakkua uunin keskiosassa 40min. Peitä kakku foliolla, kun se on tullut kullankeltaiseksi ettei se tummu liikaa.
Katkaise virta uunista ja jätä kakku jälkilämpöön noin 30 minuutiksi.

1 kommentti:

  1. Multakin löytyy tämä ohje, mutta vielä en ole ehtiny kokeilemaan. :) Täytyypä kokeilla! :)

    P.S Blogista löytyisi haaste sulle. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)