tiistai 18. joulukuuta 2012

Joulunmakuiset uuniomenat

Tänään kokeiluun pääsi sly:n parini lähettämä toinen ohje. Tämä ohje oli myös helppo valmistaa. Pidin niitä uunissa aavistuksen liian kauan, ja pääsivät halkeamaan.  Kokonaisuutena omenat olivat myös hyviä. Eivät olleet kovin makeita, täytteestä tuli mieleen mantelimassa joka sopi hyvin miedon omenan kanssa. Vatkattu kerma kruunasi ompun :)
Laitoin täytteeseen n. 3/4tl piparkakkumaustetta, mutta sitä olisi voinut olla hieman enemmän.
Ohje sopii hyvin raskaamman aterian  jälkiruoaksi. Kannattaa tosin valita pieniä omenia, nämä minun olivat aika isoja.

Pidän omenoista ja syksyisin tulee tehtyä omenapaistosta, mutta tämä on oikein hyvä vaihtoehto.
Kiitos parille ohjeesta :)




n. 700g (6kpl) omenia

50g mantelijauhetta
2rkl hunajaa
1tl sitruunamehua
1rkl kermaa
1rkl keltaisia rusinoita tai karpaloita pilkottuna
1rkl kylmää / kovaa voita jotta siitä saa lastuja

1/2dl kermaa tarjoiluun

Esilämmitä uuni 220 asteeseen

-Poista omenista siemenkota
-Sekoita aineksista tahna ja lisää jotain joulumaustetta. Tarkista maku!
-Täytä omenien kolot tahnalla ja jaa voilastut täytteen päälle.
-Käytä reunallista uunivuokaa, johon voi laittaa 1/2cm korkeudelle vettä.
-Paista omenia noin 20min. uunin keskitasolla.
-Vatkaa kerma vaahdoksi tarjoiluastiaan valmiiksi.
-Anna omenien jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)