Tumman suklaan vaihdoin maitosuklaaseen, koska tummasta tulee yleensä minun makuuni liian voimakasta.
Ohje oli helppo, suklaan ja rasvan sulatin tupperin mikrokannussa, joka olikin todella kätevä :)
Piirakan paistoin iloleipurin vuoassa 23x33cm.
Pinta ja reunat alkoivat jo vähän kuivettua, mutta keskeltä piirakka jäi vähän kosteaksi. Suolapähkinät olivat jänskä makeassa piirakassa, mutta maku oli todella hyvä!
240g tummaa suklaata
240g voita
3 munaa
3 3/4dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1,5dl suolamaapähkinöitä
Paloittele suklaa ja sulata voin kanssa vesihauteessa (tai mikrossa mikrokannussa)
Vatkaa munat ja sokeri, kääntele joukkoon suklaaseos.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoon, siivilöi jauhot pienissä erissä suklaamassaan ja sekoita nuolijalla.
Sekoita joukkoon lopuksi pähkinät.
Voitele vuoka ja levitä taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa 20-25min.
Anna kakun jäähtyä ennen kuin leikkaat annospaloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)