perjantai 27. heinäkuuta 2012

Feta-Kasvispiiras

Tämä piirakka sopii hyvin kevyemmäksi syötäväksi salaatin kanssa. Ohjeessa oli bulgarian jogurtti hunaja, mutta en sitä kaupasta löytänyt, joten käytin maustamatonta jogurttia, johon laitoin pikkasen hunajaa joukkoon.


Pohja:
1dl vettä
15g hiivaa
1/4tl suolaa
25g voita sulatettuna
2,5dl vehnäjauhoja

Täyte:
400g kesäkurpitsaa
2rkl kuivattua tomaattia tai paprikaa (liota n. 10min.)
1rkl voita
150g Fetajuustoa

2,5dl maustamatonta jogurttia (2prk bulgaria jogurtti hunaja)
2tl hunajaa
3 munaa
3 tl liekki valkosipulimurskaa
1,5rkl oreganoa
0,5tl mustapippurirouhetta
1/4tl suolaa

Pinnalle:
Juustoraastetta

Vaivaa kohonnut taikina ja kauli piirasvuoan kokoiseksi (27cm)
Nosta taikina voideltuun vuokaan, levitä taikinaa myös reunoille.

Kuutioi kesäkurpitsa, paista voissa.
Laita piirakkapohjan päälle kesäkurpitsat, liotetut tomaatit/paprikat ja fetajuusto.
Sekoita jogurtti, hunaja, munat ja mausteet. Kaada täyte kasvisten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa 30-40min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)