tiistai 31. heinäkuuta 2012

Helppo iltapalapiiras

Tämän piirakan valmistus on nopeaa :) Perinteinen pohja on kaikkein paras kinkkupiirakkaan, mutta jos tarvitsee pohjan nopeasti, tämä on siihen mainio! Pohjaan tuli maitoa, mutta laitoin kermaa noin 2,5dl ja 0,5dl vettä koska avattu purkki oli jääkaapissa. Käytin vuokaa 26x39cm.







Pohja:

3dl ruishiutaleita
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3/4tl suolaa
3/4dl öljyä
2 munaa
3dl maitoa / kermaa


Täyte:

200g kinkkusuikaleita
1prk säilykepäärynöitä
3 munaa
3dl ruokakermaa
100g aura-juustoa
150g juustoraastetta
mustapippuria

Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon öljy, munat ja maito nopeasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi.
Ripottele taikinan päälle kinkkusuikaleet ja päärynäviipaleet.
Sekoita keskenään kerma, munat ja juustot sekä rouhittu mustapippuri. Valuta seos täytteen päälle.
Paista 200-225 asteessa noin 20-30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)