tiistai 17. heinäkuuta 2012

Kinuskileivokset

Näihin leivoksiin löysin ohjeen dansukkerin ihanat reseptit juhliin-lehtisestä. Kahden kääretorttupohjan välissä raparperihilloketta ja kerma-rahkatäyte, pinnalla kinuskikuorrutus.
Olin alkukesästä keittänyt raparperihilloa hillosokerista, joten laitoin sitä. Lisäsin siihen vain vaniljasokeria.
Kinuskiin tuli tummaa muscovadosokeria, oli kivan makuinen. Keittoaika ohjeessa oli noin puoli tuntia, mutta minulla kiehui kyllä tunnin verran. Voi olla, että oli liian miedolla lämmöllä...
Pohjat paistoin vuoassa 26x39cm.




Leivo kaksi pohjaa

Yksi pohja:
 4 munaa
1,5dl siro sokeria
1dl vehnäjauhoja
2rkl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
3dl raparperihilloketta (ohje alla)
2dl kuohukermaa
1prk Sunnuntai vanilja rahkavalmistetta
1tl vaniljasokeria

Kinuskikuorrutus:
4dl kuohukermaa
3dl tummaa muscovadosokeria
15g margariinia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperin päälle vuokaan.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 7min.
Kumoa kypsä pohja leivinpaperin päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahkavalmiste ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.

Nosta toinen torttulevy tarjottimelle leivinpaperin päälle. 
Levitä pohjalevylle raparperihilloke ja päälle kermaseos.
Nosta kansilevy täytteen päälle.
Laita kylmään maustumaan.

Mittaa kerma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta.
Jatka keittämistä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 30min.
Lisää keittämisen loppuvaiheessa margariini.
Kaada kinuski ohuena nauhana leivoslevyn päälle.
Kun kuorrutus on jäähtynyt, leikkaa levy annospaloiksi.


Raparperihilloke:
500g raparperin paloja
2,5dl hillosokeria
1tl vaniljasokeria

Mittaa raparperit ja sokeri kattilaan. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 10min. 
Mausta hieman jäähtynyt hilloke vaniljasokerilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)