tiistai 17. heinäkuuta 2012

Mansikkatorttu

Kokeilin Dansukkerin ohjelehtisestä marjatorttua, johon tuli hyydyttäväksi aineeksi hyytelösokeri multi. Ohje oli helppo ja hyytelösokeri multi oli mukava tuttavuus :) Oli siinä ja siinä, että oliko minun makuuni vähän liian makea. Kiilteeksi käytin laimeaa raparperimehua. Kiillettä oli aika paksulti, vähempikin voisi riittää.











10-12 annosta

Pohja:
15 digestivekeksiä
75g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
200g ranskankermaa
1dl hyytelösokeri multi
250g maitorahkaa

Pinnalle:
0,5l marjoja
2dl hyvin laimeaa marjamehua
1dl hyytelösokeri multi

Hienonna keksit ja kaada sulatettu rasva joukkoon. Sekoita hyvin. Painele seos irtopohjavuokaan.

Sekoita puolet ranskankermasta ja hyytelösokeri multi kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita loput ranskankermasta ja rahka joukkoon. Kaada seos keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa (annoin olla noin tunnin).

Laita marjat kakun pinnalle.

Sekoita mehu ja hyytelösokeri multi kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Levitä hyytelöliemi lusikalla marjojen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)