perjantai 16. maaliskuuta 2018

Pistaasimacaronit

Macaronit ovat pieniä pirulaisia, joihin vaikuttaa moni asia.
Alkaa kaikki kompastuskivet olla selvillä 😃 Näiden pienten pirulaisten onnistuminen on monesti korkeammissa käsissä. Onnistumiseen vaikuttaa miten on valkuaisvaahto vatkattu, milloin väri lisätty, onko sekoitettu liikaa tai liian vähän, kuinka kauan kuoria kuoretettu, ilman kosteus paistolämpötila ja paistoaika jne jne.

Sain ystävältä Italian tuliaisina pistaasilikööriä ja Salliselta löytyi pistaasisuklaata joten ajattelin kokeilla niitä yhdessä macarontäytteeksi. Maku oli taivaallisen hyvä. Kotoa ei löytynyt oikean vihreää pastaväriä mutta ei tämä tumman vihreäkään huono ole 😊


Pohjiin olen käyttänyt tätä ohjetta:
http://minttumaarianleipomukset.blogspot.fi/2017/10/macaronsit-halloweeniin.html?m=0

Kun olet pursottanut kuoret, ripottele pistaasirouhetta kanneksi tulevien päälle.

Täyte:
70g pistaasisuklaa
15g kermaa
15g pistaasilikööriä
10g voi
Vihreä pastaväri

Kuumenna kerma ja likööri höyryäväksi. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää voi. Lisää pastaväri.
Mikäli täyte on löysähköä, anna jähmettyä kylmässä.
Pursota kuorille ja laita pistaasipäällysteinen kuori kanneksi.


Pistaasiliköörin voi korvata kermalla ellet halua käyttää likööriä.

2 kommenttia:

  1. Macaronsit todellakaan eivät ole sieltä helpoimmasta päästä :D Sä oot kyllä onnistunut upeasti, todella kauniita macaronseja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Aika paljon harjoitusta on vaatinut. Nämä ovat aika koukuttavia leivonnaisia kun periksi ei halua antaa 😀

      Poista

Kiitos kommentistasi :)