Tämä kakku on tehty soikeaan pohjattomaan vuokaan, mutta mitoitus sopii hyvin myös pyöreään halkaisijaltaan 18-20cm vuokaan. Pohjaan käytin gluteenittomia kolakeksejä mutta joku toinen keksi olisi parempi. Gluteenittomat keksit tarvitsevat todella pienen määrän rasvaa ettei niistä tulee liian rasvaisia. Keksin voi vaihtaa mihin vain vegaaniseen keksiin. Gluteenittomista vaihtoehdoista löytyy ainakin vegaaninen kaurakeksi. Täytteessä on kaurapohjainen påmackan tuorejuusto. Keliakialiitto on koulutuksessa kertonut, että satunnaiseen käyttöön käyvät myös kaurapohjaiset "maito"tuotteet.
Pohja:
100g vegaanisia keksejä
25g kasvipohjainen margariini
Täyte:
160g vegaaninen maitosuklaa
80g vegaaninen valkosuklaa
150g påmackan tuorejuuston kaltainen valmiste
2dl soijakerma vispautuva
Kuorrutus:
0,5dl soijakerma
80g vegaaninen maitosuklaa
pieni nokare kasvimargariinia
Hienonna keksit ja lisää sulatettu rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Laita vuoka tarjoilulautaselle ja suojaa reunat reunakalvolla. Mikäli käytätä irtoreunapohjavuokaa, vuoraa pohja leivinpaperilla tms. ja vuoraa reunat reunakalvolla tai suihkauta vuokasprayta.
Taputtele keksiseos vuoan pohjalle.
Sulata täytteen suklaat.
Vatkaa soijakerma vaahdoksi.
Sekoita suklaa ja tuorejuusto keskenään.
Sekoita kermavaahto varovasti täytteen joukkoon.
Mausta vaniljasokerilla.
Laita täyte vuokaan. Kannatta kopauttaa muutaman kerran pöytään niin täyte menee tasaisesti joka paikkaan.
Laita kakku hyytymään jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään.
Kuumenna kuorrutukseen tuleva kerma. Lisää suklaat joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Annoin hetken olla jääkaapissa.
Valuta kakun päälle. Koristele kakku :-)
Näyttää niiiiin ihanalta ♥
VastaaPoista