tiistai 28. elokuuta 2012

Kanttarelli-meetvurstipiirakka

Meetvursti antoi piirakkaan kivan säväyksen. Kanttarellien joukossa oli myös suppilovahveroita. Unohdin ottaa kuvan valmiista piirakasta ja viime tipassa muistin... onneksi, koska tätä ei pahemmin jäänyt ;)



Pohja:
2,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
100g voita
1dl juustoraastetta
2-3rkl vettä

Täyte:
400g kanttarelleja
100g pakastepurjoa
100g meetvurstirouhe
2,5dl créme bonjour juusto- ruokakerma
2 munaa
2dl juustoraastetta
3/4tl suolaa
1/4tl mustapippuria

Pinnalle:
Juustoraastetta

Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon kylmä voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. (tein taikinan monitoimikoneessa)

Taputtele taikina voidellun piirasvuoan (26cm) pohjalle  ja reunoille. 

Puhdista ja paloittele kanttarellit. Paista sienet tilkassa öljyä. Lisää purjo joukkoon. Hauduta. Lisää metvurstirouhe joukkoon. Levitä täyte vuoan pohjalle

Sekoita kerma, munat ja mausteet. Kaada täytteen päälle.

Levitä pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa 30min.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)