perjantai 30. syyskuuta 2016

M & M - Kakku

Olen ihaillut kakkuja joissa leijuu karkkipussi, oluttölkki ja kaikkea siltä väliltä =)
Halusin kokeilla, josko minäkin osaisin sellaisen kakun tehdä. Tein kakun tyttären syntymäpäiville.
Kakkuun laitetaan pilli, johon kiinnitetään karamellit. Aluksi meinasi usko loppua kun karkit putoilivat alas sitä mukaa kun sain niitä kiinnitettyä.... ajattelin että minun karkkiputkesta tulee todella lyhyt mutta sitten alkoikin suklaa jäähtyä ja karkit pysyä pillissä. Kakun kokoon nähden olisi pilli saanut olla ehkä hieman pidempi mutta olin kyllä lopputulokseen tyytyväinen :-) Kakun täytteenä on mangomousse sekä japp-mousse. Pinnalla karkkien alla suklaa-kinuskikuorrutus.



Kakkupohja:
6 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta

Mangomousse: 2 väliin
2,5dl kermaa
200g mangotuorejuustoa
200g mangorahkaa
2dl mangososetta
0,5rkl vaniljasokeria
0,75dl sokeria
4 liivatelehteä

Japp-mousse: 1 väliin
2,5dl kerma
200g tuorejuusto
200g maraboun japp-suklaalevy

Kinuski-suklaakuorrutus:
75g voita
0,5dl sokeria
0,5dl vaalea siirappi
1 rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeri
1,5dl kuohukerma
200g marabou japp-suklaalevy

Reunoille: Kitkat- suklaata
Pinnalle: M&M - karkkeja

Valmista kakkupohja edellisenä päivänä.

Valmista ensin mangomousse. Laita liivatteet pehmenemään.
Vatkaa kerma.
Sekoita tuorejuusto, rahka, mangosose ja sokerit. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja kaada liivateseos rahkaseoksen joukkoon. Lisää viimeiseksi vatkattu kerma.

Sulata japp-suklaa. Kun suklaa on hieman jäähtynyt, sekoita tuorejuuston joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää suklaaseoksen joukkoon.

Täytteitä on reilut määrät. Mangomoussea riittää kahteen väliin. 

Laita kakku jääkaappiin ja valmista kuorrutus. Kuorrutusta tulee reilusti, puolet saattaisi riittää...
Sulata voi. Lisää sekaan sokeri, siirappi, kaakao, vaniljasokeri sekä kerma. Keitä matalalla lämmöllä noin minuutti. (keitin hieman kauemmin). Paloittele suklaa paloiksi ja lisää sekaan. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Sivele kakun pintaan hieman marmeladia. Marmeladi estää, että kakku ei imaise kuorrutusta sisään. 
Kaada kuorrutusta varovasti kakun pintaan. 

Sitten kun kuorrutus on "jämähtänyt", laita kakun reunoille kitkat-suklaita. M&m- karkit kannattaa laittaa seuraavana päivänä etteivät ne sula. Sulatessaan ne värjää kakun pinnan ikävän näköiseksi.

Työnnä pilli kakun keskelle tai mihin kohtaan sen haluat. Sulata hieman suklaata. Anna suklaan jäähtyä niin karkit tarttuvat paremmin eivätkä valahda alaspäin. Kiinnitä karkit yksi kerrallaan. Kannattaa hetki katsoa että pysyy paikallaan. Täytä pinta karkeilla. 
Pujota karkkipussi varovasti pillin päälle. Pillin päähän kannattaa laittaa myös hieman suklaata niin pussi tarttuu paremmin :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)