Sain ohjeesta noin 18kpl sämpylöitä ja sämpylät olivat tosi reiluja.
5dl maitoa
25g hiivaa
1rkl siirappia
1tl suolaa
4dl porkkanaraastetta
1dl vehnä tai kauraleseitä
10-12dl hiivaleipäjauhoja
50g voita sulatettuna
1. Kuori ja raasta porkkanat
2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Hämmentele ja anna hiuvan liueta kokonaan. Lisää suola, siirappi ja porkkanaraaste.
3. Lisää leseet ja jauhoja vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Lisää vaivaamisen lopuvaiheessa voisula. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
4. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja jaa se 16 osaan.
5. Pyörittele palat porkkanan mallisiksi sämpylöiksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä noin 15min.
6. Voitele vedellä ja paista 225 asteessa noin 10min.
7. Anna jäähtyä leivinliinan alla, jotta saat pehmeitä sämpylöitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)