tiistai 11. lokakuuta 2016

Salmiakki-juustokakku

Löysin kaupasta uutta lakritsituorejuustoa. Tuorejuustossa oli todella hyvä maku ja sitä olisi voinut syödä vaikka sellaisenaan ;-) Käytin sen kuitenkin sitruunaiseen hyytelökakkuun. Sitruuna ja salmiakki/lakritsi sopii hienosti yhteen. Hieman jännitin mitä kermaa-suklaaseos tykkää sitruunamehusta mutta ei vaikuttanut mihinkään :-) Tämä on mainio vaikka halloween-juhliin.



Pohja:
170g sitruunaisia keksejä
n. 40g rasvaa sulatettuna

Täyte:
2,5dl vispikermaa
400g lakritsi-tuorejuustoa
0,5dl sokeria
4 liivatetta
3rkl hotn´s sweet turkinpippuri
mustaa pastaväriä 

Pinnalle:
0,5dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
2rkl sitruunamehua
keltaista pastaväriä

Hienonna keksit ja lisää sulatettu rasva joukkoon.
Painele irtoreunavuoan pohjalle.

Laita liivate pehmenemään.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto ja sokeri.
Kiehauta hotn´s sweet ja anna kiehua muutama minuutti jos haluat alkoholin pois. Sulata liivatteet nesteeseen. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää vatkattu kerma. 
Mikäli haluat seoksesta tummempaa, lisää mustaa pastaväriä joukkoon. 

Huom! Voisi varmasti käyttää myös salmiakki mikstuuraa alkoholin tilalle ja silloin tulisi myös väriä enemmän.

Kaada seos keksimurujen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Kiehauta kuohukerma. Sulata suklaa kerman joukkoon. Lisää sitruunamehu ja sekoita hyvin. 
Mikäli haluat kuorrutteesta keltaista, lisää keltaista pastaväriä joukkoon.



1 kommentti:

  1. Oi nam, voin kuvitella että olis mun herkkua! Resepti talteen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)