Juuresgalette 8annosta
Pohja:
150g voita
2dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1 munankeltuainen
0,5dl kylmää vettä
0,5tl kuivattua timjamia
Täyte:
400g porkkanoita
200g palsternakkaa
3 punasipulia
1 valkosipulinkynsi
1rkl hunajaa
1,5tl suolaa
1tl timjamia
2rkl öljyä paistamiseen
Lisäksi täytteeseen:
2 kananmunaa
150g ranskankermaa
150g emmental-juustoraastetta
1tl suolaa ja mustapippuria
100g vuohenjuustoa
1 muna voiteluun
Pohja:
Sekoita jauhot ja timjami
Nypi voi jauhoseokseen murumaiseksi massaksi
Lisää munankeltuainen ja kylmä vesi
Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin levähtämään noin puoleksi tunniksi
Täyte:
Kuori ja raasta porkkanat sekä palsternakka.
Siivuta sipulit ja murskaa valkosipulit.
Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää raastemassa. (ota punasipulit sivuun)
Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 5minuutin ajan.
Mausta hunajalla, suolalla ja timjamilla.
Riko munat astiaan ja haarukoi sekaan ranskankerma, juustoraaste ja mausteet.
Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi ja isoksi ympyräksi.
Levitä raaste keskelle (jätä reunoista noin 5cm vapaaksi), lusikoi sipulimassa ja ranskankerma-munaseos raasteen päälle.
Murustele vuohenjuusto lopuksi piirakan päälle ja käännä reunat sisäänpäin.
Voitele reunat kananmunalla ja paista 200 asteessa 25min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)