sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Apfelstrudel - Omenastruudeli


Leivontafoorumin maaliskuun haasteen aiheena on Euroopan maa II. Aiheena oli leipoa jokin leivonnainen Englannista / Itävallasta tai Espanjasta.  Haasteesta voi lukea lisää täältä.

Päädyin leipomaan haasteeseen omenastruudelia.


 Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1/4 tl suolaa
2 rkl öljyä
4 - 5 rkl vettä
- voiteluun voisulaa
- pinnalle tomusokeria

Täyte:
400 g hapahkoja omenoita
50 g voita
1 dl korppujauhoja
3/4 dl sokeria
2 tl kanelia
1 dl rusinoita
1/2 dl mantelirouhetta

Sekoita jauhot, muna, suola ja öljy. Lisää joukkoon vettä vähitellen niin, että taikina jää melko kiinteäksi. Vaivaa taikinaa noin viisi minuuttia, jotta taikinaan muodostuu sitkoa. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin noin tunniksi.
Kuori ja halkaise omenat sekä poista siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat ohuen ohuiksi viipaleiksi.
Sulata voi.
Levitä pöydälle puhdas leivinliina ja ripottele päälle jauhoja. Kauli ja venyttele taikinaa varovasti jauhoja apuna käyttäen mahdollisimman ohueksi noin 40 x 30 cm kokoiseksi levyksi.
Levitä taikinalevyn päälle ensin korppujauhot ja sitten omenaviipaleet. Voitele omenaviipaleet voisulalla. Ripottele päälle keskenään sekoitettu sokeri ja kaneli, rusinat ja mantelirouhe. Jätä toisesta reunasta noin viiden sentin alue ilman täytettä, jotta täyte ei pursua yli struudelia käärittäessä. Kääri taikina rullalle leivinliinaa apuna käyttäen. Toimi mahdollisimman nopeasti, sillä taikina kostuu täytteestä nopeasti.
Nosta rulla uunipannulle leivinpaperin päälle ja muotoile sarveksi. Sivele pinta voisulalla ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi leivinliinalla peitettynä.
Siivilöi omenastruudelin pinnalle tomusokeria.




3 kommenttia:

  1. Hei!
    Blogissani on Maaliskuun ruokahaaste menossa. Teema on omena. Tämä ohje on Lf haastessa suosikkini. Jos innostut käy osallistumassa myös tässä:
    http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2013/03/maaliskuun-ruokahaaste.html
    Pidä kiirettä, haasteeseen ilmoittautumnen tapahtuu 2.3.-23.3.2013 välisenä aikana

    VastaaPoista
  2. Omenastruudeli on kyllä sellainen, mitä täytyisi nyt syksyllä oman pihan omenoista kokeilla. Kertaakaan en ole sitä vielä tehnyt, mutta mielenkiintoiselta ja herkulliselta vaikuttaa mitä reseptejä olen tutkinut. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)