Pikkuleipien pohjat tehty Mansikkamäen Eben ohjeella. Sokeria olen hieman vähentänyt, koska on mielestäni hyvin makeita. Risti on sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Välissä vadelmamarmeladi. Keksit pysyvät hyvin koossa, eivätkä kovin helposti mene rikki. Se on käytännössä testattu, kun lauantain liukkaalla kelillä tein voltin piparilaatikot sylissä ;)
2dl sokeria
175g voita pehmennettynä
1 kananmuna
0,5dl kuohukermaa
1tl vanilliinisokeria
1tl vanilja-aromia
Vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
6dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.
Sekoita pehmeäsi taikinaksi. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa yön yli.
Kaaviloitaikina 0,5cm paksuksi levyksi, ota muotilla kuvia.
Paista 200 asteessa 4-6min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)