Hieman saatoin muuttaa tekotapaa ;) Kahvia laitoin myös 2rkl, niin sain liivatteet sulamaan paremmin!
Tein kakun 24cm vuokaan.
Pohja:
1pkt (175g) domino-keksejä
50g voita sulatettuna
Täyte:
4kpl liivatelehtiä
1rkl kuumaa kahvia
170g taloussuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,25dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
3dl kuohukermaa
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. (käytin silikonista hyytelökakkuvuokaa, jolloin tätä ei tarvita)
Murskaa keksit ja sekoita sulanut voi joukkoon. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 10min.
Sulata suklaa.
Sekoita tuorejuusto suklaan sekaan. Lisää sokerit.
Vaahdota kerma.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota ne kahvitilkkaan.
Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaa-tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen.
Nostele kerma varovasti suklaan joukkoon ja kaada seos murupohjan päälle vuokaan.
Maitosuklaakuorrute:
130g maitosuklaata
3/4dl kuohukermaa
Kuumenna kerma. Lisää suklaa joukkoon sekoitellen. Sekoita tasaiseksi.
Anna hetki jäähtyä.
Kaada tortun päälle.
Näyttääpä hyvälle :P
VastaaPoistaKuulostaa ja näyttää todella hyvälle, vesi tuli kielelle! :)
VastaaPoistaHerahtaa kyllä vesi kielelle, nam...
VastaaPoistaOi oi oi mikä herkku! Saatan lainata tämän ohjeen omaankin arkistoini. :)
VastaaPoistaTaidanpa tehdä tämän tänään huomiselle päivälle. Vihdoin ja viimei , kun tarjoan kakkukahvit esikoisen 9vuotis syntymäpäivän kunniaksi. Minkähän kokoiseen irtopohjavuokaan kannattaa tehdä?
VastaaPoistaKommenttisi olikin mennyt roskaposteihin, vastaus taitaa tulla liian myöhään.... Lisäsin sen myös tuonne tekstiin, eli olen tehnyt kakun 24cm vuokaan!
PoistaKiitos vastauksesta :).
PoistaTein pienimpään irtopohjavuokaan, minkä löysin itseltäni :). Todella hyvää tuli. Jätin kaikki koristelut poikkeen XD. (Lue= Laiska)