lauantai 9. maaliskuuta 2013

Hunajaperhoset



Hunaja sopii oikein hyvin myös pullataikinaan. Pullat ovat oikein pehmeitä täytteen mehevöittämänä. Käytin taikinaan sitruunan makuista hunajaa. Hunajan määrä on aika pieni, mutta riitti hyvin makeuttamaan pienen taikinan. Toki sitä menee aina hieman enemmän koostumuksensa takia ;)


Pullataikina:
3dl maitoa
25g hiivaa
1/2tl suolaa
1 kananmuna
100g voita
2rkl hunajaa (sitruskiusaus)
8-9dl vehnäjauhoja
Täyte:
1rkl hunajaa (sitruskiusaus)
2rkl voita
1tl kanelia
2rkl hillosokeria
Voiteluun: kananmunaa
Pinnalle: raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, suola, kananmuna ja hunaja.
Alusta jauhot sekaan ja pehmeäksi sekoitettu voi. Kohota taikina.
Sekoita täytteen ainekset keskenään massaksi.
Jaa taikina kahteen osaan, kaulitse ne levyiksi. Levitä täyte levylle. Rullaa ja leikkaa taikinarullasta paloja samalla tavalla kuin korvapuusteja valmistettaessa. Leikkaa palan leveämpään päähän syvä viilto suoraan keskelle, mutta jätä 1-2cm kapeammasta päästä leikkaamatta. Nosta pala pystyyn ja taivuta leikatut osat kummallekin sivulle, keskelle jää kapea osa, josta muodostuu perhoselle keskiosa.
Anna kohota. Voitele kananmunalla. Paista 200-225 asteessa noin 12min.

Tee perhoselle cookiepopsista tuntosarvet :) 


Osallistuin hunajaperhosella leivontafoorumin helmikuun haasteeseen, jonka aiheena oli korvapuustin uudet kasvot. Haaste löytyy täältä.

Perhonen pääsi 5. sijalle, kiitos kaikille äänestäjille :)
Palkinnoksi sain Valion sponsoroiman palkinnon, joka tuli tällä viikolla. Lisäksi Valion sponsoroiman palkinnon saajan ohje pääsee Valion reseptipankkiin. Hieno juttu, kiitos paljon :) Jännä nähdä oma ohje niinkin julkisella foorumilla!

Paketilta muuten odotin ehkä enemmän, mutta toki olen iloinen tästäkin :) Paketti sisälsi leivotaan lämpimäisiä- kirjan, Lapuan kankureitten pellava-käsipyyhkeen ja muistilehtiön.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)