sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Piimälimppu

Aivan ihana piimälimpun ohje, joka oli Kotilieden joulu-lehdessä jonka sain myös sly-pariltani. Leipiä tuli 3kpl ohjeesta. Tein pitkulaisia leipiä jotka sain mahtumaan yhdelle pellille. Leivät käskettiin ohjeen mukaan paistaa alatasolla. Minun uunini paistoi leivät pohjat aivan liian tummiksi.
Täytyy olla tarkempi ensi kerralla :-)

7,5dl piimää
50g hiivaa
1rkl suolaa
1,5tl fenkolia
1,5tl anista
0,5tl pomeranssinkuorta
1dl siirappia
noin 8dl ruisjauhoja
noin 8dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
1 1/4dl siirappia
1 1/4dl vettä

1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva sekaan. Lisää suola. Hienonna fenkoli ja anis huhmareessa. Lisää mausteet ja siirappi taikinaan.
2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinan alla.
3. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa kolmeen osaan. leivo kolme limppua. Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, anna kohota leivinliinan alla.
4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30min.
5. Voitele kerran paistamisen aikana siirappi-vesiseoksella ja toisen kerran uunista ottamisen jälkeen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)