Taikina:
5dl maitoa
50g hiivaa
2-3tl suolaa
2dl sokeria
14-15dl vehnäjauhoja
200g voita
100g vaniljatuorejuustoa
Täyte:
1,5pkt (3pss) vaniljakastikeaineksia
7dl maitoa
1-1,5dl tomusokeria
Voiteluun:
kananmunaa
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva murennettuna, suola ja sokeri.
2. Alusta jauhot vähän kerrallaan yhdessä huoneenlämpöisen voin ja juuston kanssa. Tarkista jauhojen määrä leipoessasi ja lisää tarvittaessa. Taikina on valmista, kun se on pehmeää ja irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
3. Tällä välin sekoita vaniljakastikejauhe kylmään maitoon. Mausta sokerilla. Anna vetäytyä jääkaapissa 15min.
4. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista paloista pitkulainen levy. Levitä vaniljakiisseliä levylle ja kääri levy rullalle.
5. Leikkaa rulla parin sentin levyisiksi pulliksi ja nosta pullat kohoamaan leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta alaspäin. Kohota liinan alla 15min. Voitele munalla.
6. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)