Ohje KakkuKatrin sivuilta, johon tein omat muutokset.
Fudge
300 g Siro erikoishienoa sokeria tai hienoa sokeria
200 g fariinisokeria
200 g glukoosisiirappia
3 dl kuohukermaa
3 dl kuohukermaa
100 g voita
ripaus suolaa
3tl aitoa vaniljasokeria tai 2tl lakritsijauhetta
- Mittaa reilun kokoiseen paksupohjaiseen kattilaan sokeri, fariinisokeri, glukoosisiirappi, kerma ja voi
- Lämmitä seosta noin puolella teholla liedellä, seuraa lämpötilaa ja sekoita silloin tällöin
- Massa on tarkoitus saada 117 asteeseen. Jossain vaiheessa tuntuu ettei lämpö enää nouse, joten malttia tarvitaan. Tähän keittelyvaiheeseen menee helposti parikymmentä minuuttia
- Kun massa saavuttaa 117 asteen lämpötilan nosta se pois liedeltä. Lisää ripaus suolaa ja vaniljasokeri tai aromiaine
- Vatkaa käsivatkaimella massaan niin kauan että se muuttuu mattamaiseksi, tähän menee n.15 min
- Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan n.. 20x20 cm
- Siirrä fudgemassa hiukan jäähdyttyä jääkaappiin jähmettymään.
- Tämä fudge massa on hiukan pehmeämpään ja siitä on helppo pyöritellä palloja. Tätä pystyy kuitenkin myös leikkaamaan paloiksi perinteisen fudgen tavoin,
- Kun massa on jäähtynyt ja jähmettynyt tarpeeksi pyörittele siitä palloja.
- Pallot voit pyöritellä suoraan strösseleissä tai kuorruttaa ne sulalla suklaalla, jonka jälkeen voit ripotella päälle erilaisia koristerakeita, piparimurskaa, pähkinärouhetta tms. Jähmetä kuorrutussuklaa vielä kylmässä.
- Säilytä fudgepalloja jääkaapissa. Fudge säilyy jääkaapissa hyvin suojattuna hyvänä parisen viikkoa.
Vaniljaiset Fudgepallot piparinmuruilla |
Lakritsi Fudget |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)