MAUSTEKAKKU
yksi iso tai kaksi pientä
4dl piimää tai kermaviiliä
2dl tummaa siirappia
1,5dl sokeria
7dl vehnäjauhoja
3tl kanelia
1tl kardemumma
1tl inkivääri
1tl neilikkaa
1,5tl soodaa
(2dl rusinoita)
175g sulatettua voita tai margariinia
Sekoita piimä, siirappi ja sokeri kulhossa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (ja rusinat).
Lisää sulatettu rasva.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 2,5l).
Paista 175 asteessa 45-60min. Kokeile kakun kypsyys esim. coctailtikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä- Kumoa hieman jäähtyneenä.
Koristele kakku siivilöimällä tomusokeria pinnalle ennen tarjoilua.
Maustekakku maistuu parhaimmalta jäähtyneenä ja soveltuu hyvin pakastettavaksi.
Kakku sopii kananmuna-allergisille.
Kiitos sly-parille ohjeesta <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)