tiistai 29. marraskuuta 2016

Lakritsipiparkakut

Sain sly-pariltani marraskuun paketissa lakritsipiparkakkujen ohjeen. Mielenkiintoinen ohje, johon en ollut aikaisemmin törmännyt. Sain vinkin, että lakritsijauhetta kannattaa laittaa enemmän. Laitoin yhden lusikallisen enemmän kuin ohjeessa mutta en saanut pipareista lakritsin makua. Kaulitsin piparit ihan normaalisti ja hyvin onnistui. Taikina oli helppo käsitellä ja piparit sai hyvin siirrettyä pellille. Poika 9v. on ahkerasti pipareita syönyt ja sanoi että on parempia kuin tavalliset piparit <3 Yritin koristella valmiit suomi-piparit poro-sabluunalla mutta se ei ihan vielä ottanut onnistuakseen =) Vielä täytyy hioa tekniikkaa =)

Sain myös apulaisen <3

Lakritsipiparkakut noin 40kpl

200g voita
1dl muscovadosiirappia
2,5dl sokeria
2tl lakritsijauhetta (laitoin 3tl)
2 munaa
1tl soodaa
8,5dl vehnäjauhoja

Kiehauta voi, siirappi, sokeri ja lakritsijauhe kattilassa.
Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon munat.
Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.
Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Kauli taikina kahden leivinpaperiarkin välissä noin 3mm paksuiseksi levyksi.
Poista päälimmäinen paperi ja painele piparkakkumuotilla paloja.
Poista päälimmäinen paperi ja painele piparkakkumuotilla paloja.
Poista ylimääräinen taikina palojen ympäriltä niin, että piparit jäävät suoraan leivinpaperille.
Paista piparkakut 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi 5-10min.





2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)