maanantai 17. huhtikuuta 2017

Gluteeniton ja kananmunaton täytekakku

Samoille syntymäpäiville lähti tämä gluteeniton ja kananmunaton kakku kuin edellinen hiekkalaatikkokakkukin. Samalla teemalla mentiin =) Olen kerran vuosia sitten tehnyt kananmunattoman kakkupohjan mutta en ihan tarkalleen enää muistanut millä ohjeella sen tein. Kokeilin ennen varsinaista kakun tekoa myllyn parhaan kakkupohjan ohjetta, joka löytyy täältä. Korvasin vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Vuoan koko oli hieman hakusessa. Tein harjoituskakkupohjan hieman isoon vuokaan ja siitä tuli hieman matala. Laitoin yksinkertaisen taikinan 24cm vuokaan. Päädyin tähän kakkuun tekemään nelinkertaisen annoksen =) Kolminkertainen olisi riittänyt. Sain tuosta 4x taikinamäärästä 28cm ja 19cm vuoat. Taikina oli hyvänmakuinen, mutta kypsänä todella painava ja hieman rasvainenkin. Ohje oli kyllä toimiva. Alla oleva ohje on kolminkertainen ja on varmasti hyvä 28cm vuokaan.

Kakun täytteenä on marja-aroniamousse ja omenamousse.



Gluteeniton, Kananmunaton kakkupohja

1l gluteenitonta jauhoseosta
6dl sokeria
7,5tl leivinjauhetta
6tl vaniljasokeria
300g juoksevaa margariinia
3dl omenasosetta
6dl vichya

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariini, omenasose ja vichy.
Sekoita varovasti tasaiseksi.
Kaada taikina 28cm vuokaan.
Paista uunin alatasolla 160 asteessa noin tunti.
Anna jäähtyä seuraavaan päivään.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.


Marja-aroniamousse

350-400g marja-aroniaa soseena
2,5dl vispikermaa
250g mascarponejuustoa
2dl tomusokeria
1rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
vettä

Laita liivatteet pehmenemään.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita mascarponejuusto, aroniasose ja sokerit.
Kuumenna vesi ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos aronia-seoksen joukkoon.
Lisää viimeisenä kermavaahto.

Kaada seos kostutetun kakkupohjan päälle. 
Laita toinen kakkulevy moussen päälle ja kostuta.

Omenamousse

2,5dl vispikerma
200g tuorejuusto
200g vaniljarahka
3dl omenasose
2tl vaniljasokeri
noin 1dl sokeria
5 liivatelehteä
vettä

Laita liivatteet pehmenemään
Vatkaa kerma vaahdoksi
Sekoita tuorejuusto, rahka, omenasose ja sokerit
Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos omenaseoksen joukkoon
Lisää viimeisenä kermavaahto

Kaada seos kakkupohjan päälle.
Laita viimeinen kakkupohja seoksen päälle.
Anna hyytyä vähintään neljä tuntia.

Pinnalla:

Kermavaahto
Sokerimassakoristeet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)