lauantai 8. huhtikuuta 2017

Appelsiini-Passion Pasha

Leivontafoorumilla on huhtikuun haasteena mitä tarjoaisit perheelle tai pääsiäisvieraille. Tarvikelista annettiin myös valmiiksi: voi, sokeri, kananmuna, maitorahka ja kerma. Lisäksi jokin mauste ja kaksi erilaista hedelmää tai hedelmä ja marja. Lisäksi annettiin vihje, että pashamuottia sinulla ei ole, etkä aio sellaista hankkia. 

Eli pashaa pitäisi aineksia tulla. Ja tavanomaisesta poikkeava :-) Haasteen teki minulle todellakin haasteeksi se, että en ole koskaan tehnyt enkä edes maistanut pashaa =)

Etsin ohjeen, jonka muokkasin itselle sopivaksi, oman makuisia aineksia käyttäen. Makuun olin todella tyytyväinen. Aavistuksen jäi keskeltä löysähköksi. Aavistelen, että keitin seosta liian vähän aikaa. Pasha-ohjeita on erilaisia. On ohjeita, joissa seosta ei keitetä ja ohjeita, jossa sitä hieman keitellään. Valitsin jälkimmäisen. Lopputulos oli makea, mutta aivan todella hyvän makuinen pasha. Ihastuin passionin makuun vuoden takaisella dominikaanin reissulla <3 Ja valitsin passionin ohjeeseen. Hieman kirpeähkö maku taittaa mukavasti pashan makeaa makua.


Ainekset:

400g appelsiinirahkaa
100g voita
2dl sokeria
1 kananmuna
2dl vispikermaa
0,5tl appelsiininkuoriraaste
1dl vaniljanmakuista ananasmurskaa
1dl passionhedelmän hedelmälihaa (noin 3 passion-hedelmää)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna vatkaten joukkoon.
Lisää seokseen appelsiinirahka ja kerma.
Kaada seos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyrytä. Ota kattila levyltä ja lisää valutettu ananasmurska ja passionhedelmän hedelmäliha.

Vuoraa siivilä kostutetulla sideharsolla ja kaada seos siivilään. Taittele liinan reunat pashan päälle ja laita jääkaappiin valumaan seuraavaan päivään.

Kumoa lautaselle


Posti toi Dansukkerin sponsoripalkinnon :-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)