Tässä on kuva ensimmäisestä marengista. Siitä ei tullut ihan yhtä kiiltävää kuin toisesta jossa oli mukana viinietikkaa. Tämä myös hieman levisi pursotettaessa. Toisesta versiosta en huomannut ottaa kuvaa...
Pohja:
1,5dl ruokosokeria
1dl rypsiöljyä
0,5tl suolaa
2,5tl leivinjauhetta
2,5tl aitoa vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
2,5dl puolukkamehua (Lapin marjan valmis juotava mehu)
Sekoita pohjan aineet keskenään. Levitä öljyllä voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Paista 175 ºC:ssa 10 min.
Omenatäyte:
4-5 isoa omenaa kuutioina
2dl vettä
1dl ruokosokeria
1rkl perunajauhoja
2rkl kylmää vettä
Keitä omenakuutiot sokeriliemessä kypsäksi.
Sekoita perunajauho ja vesi. Kaada omenaseoksen joukkoon, anna kiehahtaa.
Kaada omenaseos esipaistetun pohjan päälle
Marenki:
1,5dl säilyke kikherneen lientä
1,5dl siro erikoishienoa sokeria
2tl aitoa vaniljasokeria
1tl omenaviinietikkaa
Vatkaa kikherneen liemi vaahdoksi.
Lisää sokerit pienissä erissä rauhallisesti vatkaten.
Vaahdota kunnes vaahto on jämäkkää
Pursota marenki omenatäytteen päälle ja jatka paistamista 30-45min.
Torttu sijoittui kolmanneksi. Kiitos ♡
Sain Valion palkinnon Lapuan kankureiden patakintaat. Aivan ihanat ♡
Kauniin ja herkullisen näköinen =) Ystäväsi
VastaaPoista