sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Kurpitsa-fetapiirakka

Sain sly-pariltani myös ohjeen tähän kurpitsa-fetapiirakkaan. Ohjeessa oli valmis piirakkapohja mutta koska sitä ei ollut, tein pohjan Valion ohjeella joka olikin oikein hyvä tähän piirakkaan. Kurpitsasta sain tehtyä vielä lyhdyn ulos! Koversin kurpitsaa varovasti reunoilta ja silmistä ym. =)

Pohja:
1dl spelttijauhoja
1,5dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
1 keltuainen
1dl juoksevaa margariinia

Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Nyt huomasin että ohjeessa oli että paista pohjaa 175 asteessa noin 10min. 
No, en kyllä paistanut ja kypsäksi tuli :-)



Täyte:
200g talvikurpitsaa
rosmariinia
merisuolaa
oliiviöljyä
1dl vettä
100g kesäkurpitsaa
150g fetajuustoa
50g pinaattia
150g ranskankermaa
merisuolaa 
pippuria

Pilko ja kuori kurpitsa. 
Laita oliiviöljyä ja kurpitsakuutiot pannulle. Mausta rosmariinilla ja merisuolalla.
Anna paistua noin 7min. Lisää vettä noin 1dl.
Anna kurpitsakuutioiden kypsyä lähes valmiiksi.

Pilko kesäkurpitsa, murenna fetajuusto.
Lisää kurpitsan joukkoon kaikki muut aineet.
Sekoita.

Meinasin laittaa myös kananmunaa joukkoon mutta jätin laittamatta. Olisi voinut laittaa myös 1-2 kananmunaa...

Laita täyte piirakkapohjan päälle.
Paista 200ºC:ssa noin 30min.


Kiitos parilleni myös tästäkin ohjeesta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)