Rocky roadseja sekä brownieseja en olekaan koskaan aikaisemmin tehnyt. Rocky roads-palat olivat todella hyviä :)
Brownies-paloihin käytin fazerin tummaa suklaata, koska marabouta ei ollut kaupassa. En tiedä vaikuttiko makuun, mutta olen huomannut, että tummissa suklaissa on aika paljon makueroja. Hyvää oli myös brownies-palat, tosin voimakkaan suklaista. Sellaista sen ehkä kuuluukin olla ;)
Kinkkupizzan tein juuri niinkuin ohjeessa oli. Meidän kaupassa oli vain yhtä tomaattikastiketta, Denniksen valkosipulinen pastakastike. Ostin sitä ja voi, kun se olikin hyvän makuista, todella voimakkaan valkosipulista. Aurajuuston murustelin pizzan toiselle puoliskolle, niin perheen "krantutkin" voivat syödä =) Pizzapohjaan tuli ruisjauhoja, joka olikin todella hyvää pohjassa :)
KINKKU-SINIHOME-ANANAPIZZA
Pohja:
2dl vettä
25g hiivaa
0,5tl suolaa
1dl ruisjauhoja
3-3,5dl vehnäjauhoja
2rkl öljyä
Täyte:
2dl tomaatti-basilika pastakastiketta
200g kinkkusuikaleita
mustapippuria
n. 400g pizzajuustoraastetta
n. 150g aurajuustoa
1 tlk ananaspaloja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva.
Lisää suola ja ruisjauhot. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan.
Lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa.
Vaivaa taikina tasaiseksi. Jätä taikina mahdollisimman pehmeäksi.
Anna kohota lämpimässä paikassa.
Kauli taikina uunipannun kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen.
Levitä pastakastike pohjalle tasaiseksi kerrokseksi, ripottele päälle kinkkusuikaleet.
Mausta mustapippurilla.
Levitä juustoraaste ja sinihomejuusto täytteen päälle.
Valuta liemi ananaspaloista ja jaa palat tasaisesti pizzan päälle.
Paista 225 asteessa noin 15min.
ROCKY ROADS
200g maitosuklaata
250g tummaa suklaata
n.400g sokeroitua kondensoitua maitoa
50g voita
200g lakritsipaloja
100g vaahtokarkkeja
3dl suolapähkinöitä
Paloittele suklaat.
Sulata suklaat, kondensoitu maito ja voi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä välillä sekoittaen.
Leikkaa lakritsipalat pariin osaan ja vaahtokarkit koosta riippuen 2-4osaan. (käytin pieniä vaahtokarkkeja)
Sekoita lakritsit, vaahtokarkit ja pähkinät sulaan suklaaseokseen.
Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ja leikkaa paloiksi.
BROWNIES
200g marabou tummaa suklaata
150g voita
2,5dl sokeria
3munaa
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1rkl vaniljasokeria
6kpl digestive-keksejä rouheena
Paloittele suklaa kattilaan. Lisää voi.
Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.
Sekoita joukkoon sokeri, munat, vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja karkeaksi rouhitut digestivekeksit.
Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (15x30cm)
Paista 175asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on jähmettynyt ja saanut hieman väriä.
Anna jäähtyä hetken aikaa ja leikkaa terävällä veitsellä pieniksi paloiksi.
Oletpas sinä ollut vikkelä leipomaan! Hyvän näköisiä tuotoksia kyllä :) Browniet tosiaan on aika suklaisia, ja itse tunnustan olevani kyllä niin heikkona suklaaseen että ovat aivan syntisen hyviä...
VastaaPoistaOmpa maukkaan näköinen pitsa. Minun lempparitäytteillä vielä. oi oi nyt on nälkä.
VastaaPoistaMaistusi minullekkin nuo Rocky Roadit -pitäisköhän itsekin tehdä... Suklaa menee täälläkin missä muodossa tahansa, että pahaa pelkään, ettei nuo taitaisi Lyylin synttäreille säilyä jos tänään kokeilisi :)
VastaaPoistaMmmm, mahtavan kuuloinen tuo Rocky Road ohje! Tällaisen suklaaholistin täytyy ehdottomasti kokeilla! :)
VastaaPoistaMä oon tehnyt juurikin tuolla samalla reseptillä Rocky Roadseja, enkä kyllä muuta reseptiä käyttäiskään enää. Ehdottomasti paras resepti siihen tarkoitukseen! =)
VastaaPoistaPs. kuulin kaverilta huhun että uunipellillisessä rockyjä ois noin 16 000 (kuusitoistatuhatta!!!) kaloria... o_O Mutta sehän kuluu jo siinä kun pitää rampata jääkaapilla jatkuvasti nappaamassa karkki jos toinenkin! ;)