sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Mansikkahyytelökakku

Kaupasta löytyi Valion uutta maustettu rahka - mansikka. Rahka oli hyvän makuista ja päätin kokeilla sitä hyytelökakkuun. Täyte oli todella hyvää, mutta vähän ajattelin, että kuinka paljon oli osuutta tällä maustetulla rahkalla.... yhtä hyvää saa varmasti maustamattomallakin rahkalla. Pohjaksi laitoin niitä keksejä, mitä sattui kaapissa olemaan, mutta suklaakeksit sopivat tähän erityisen hyvin. Pinnalle soseutin mansikkaa ja laitoin hyytelösokeria joukkoon. Se ei oikein hyytynyt ja oli todella makeaa... Hyytelösokerilla olen ennenkin tehnyt, mutta nyt se tuntui erityisen makealta. Ensi kerralla kokeilen liivatteella.
Kakkuun kokeilin suklaa-spritsausta, mutta se ei kyllä onnistunut yhtään....


Pohja:
150g keksejä
50g margariinia

Täyte:
3,5dl flora vispi
400g mansikkarahkaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
300g mansikoita soseena
1/2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
7 liivatetta
1/2dl mansikkamehua sulaneista mansikoista

Pinnalle:
2dl mansikkasosetta
1dl hyytelösokeria

Murskaa keksit hienoksi. Lisää sulanut margariini joukkoon. 
Taputtele keksiseos 24cm irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet pehmenemään
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita rahka, tuorejuusto, mansikat ja sokerit.
Kuumenna mansikkamehu, sulata liivatteet mehuun. Sekoita hieman jäähtyneenä mansikkaseoksen joukkoon.
Lisää viimeiseksi varovasti sekoittaen kerma joukkoon.

Kaada täyteseos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Kuumenna mansikkasose, lisää hyytelösokeri joukkoon. Anna pulpahtaa. Ota levyltä ja anna jäähtyä hieman. Kaada vuokaan täytteen päälle ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

Koristele haluamallasi tavalla :)

1 kommentti:

  1. oh, näyttää ja kuulostaa kyllä tosi herkulta... Mansikka on yksi omista suosikeistani ja toimii missä vaan, täytyypä joskus itsekin kokeilla tuota mansikkarahkaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)