perjantai 24. elokuuta 2012

Kaalipiirakka



Kermaviilivoitaikina:
300g voita / margariinia
1l vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
2 prk kermaviiliä

Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna.

Täyte:
1-1,5kg kaalia
2 isoa sipulia
3 porkkanaa
2rkl voita
120g smetanaa
2-3tl lihaliemijauhetta
2 valkosipulin kynttä
0,5dl siirappia
1rkl meiramia
1,5tl suolaa
400g jauhelihaa paistettuna

Voiteluun: kananmuna

Hienonna kaalit ja sipulit. Raasta porkkanat.
Ruskista kasvikset kevyesti voissa. Lisää loput aineet. Hauduta kunnes kaali on pehmeää. 
Tarkista täytteen maku hauduttamisen jälkeen.
Kauli kovettunut taikina kahdeksi uunipannun kokoiseksi levyksi. 
Nosta pohjalevy uunipannulle leivinpaperille.
Laita täyte päälle, peitä piirakka kansilevyllä.
Voitele munalla ja pistele haarukalla.
Paista 200 asteessa n. 30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)