maanantai 18. kesäkuuta 2012

Raikas raparperipiirakka

Tämä on minun suosikki raparperipiirakka. Ohje on parempi 50cm levyiselle pellille.




Pohja:
3 kananmunaa
2dl sokeria
1dl voisulaa
1,5dl maitoa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää muut aineet joukkoon, leivinjauhe vehnäjauhoihin sekoitettuna.  Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.

Pinnalle:
raparperia
sokeria

Paista 200 asteessa noin 15min.

Kuorrutus:
2dl kevytkermaa
1dl maitoa
2rkl perunajauhoja
2rkl voita
2tl vaniljasokeria

Laita kaikki ainekset yhtä aikaa kattilaan, vispataan kunnes seos sakenee. (Ei keitetä)
Kaada kypsän kakun päälle.

Huom! Vaniljasokerin olen lisännyt ohjeesta poiketen vasta valmiin kiisselin joukkoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)