torstai 7. kesäkuuta 2012

Raparperi-rahkapiirakka

Nyt on raparperiaika parhaimmillaan. Rahkaa oli jääkaapissa, joten päätin tehdä tälläisen piirakan. Piimää ei ollut, mutta korvasin sen kermaviilillä. Pohjasta tuli ehkä vähän löysempi, mutta toimi hyvin.



Pohja:
8dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
250g sulatettua rasvaa
1 kananmuna
2dl piimää

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon rasva.
Jaa taikina kahteen osaan, lisää toisen joukkoon muna ja piimä.
Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja tasoita.

Pinnalle: Rahkaseos & raparperia

Rahkaseos:
500g maitorahkaa
2dl sokeria
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
n. 1rkl sitruunamehua

Sekoita kaikki ainekset, levitä uunipannulle taikinan päälle.

Ripottele rahkaseoksen päälle viipaloidut raparperit ja raparperien päälle murumainen puolikas taikinaseos.

Paista 175 asteessa noin 35-45min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)