20cm vuoka
Brownie-pohja:
75g tumma suklaa
50g voi
1tl vaniljasokeri
1dl sokeri
ripaus suolaa
1 kananmuna
1rkl kaakaojauhe
1dl vehnäjauho / gluteeniton jauhoseos
Vuoraa 20cm irtopohjavuoan pohjat ja reunat leivinpaperilla.
Sulata voi ja sulata suklaa joukkoon.
Lisää vaniljasokeri, sokeri ja suola suklaaseoksen joukkoon.
Lisää kananmuna hyvin sekoittaen.
Sekoita kaakao ja jauhot sihdaten joukkoon kahdessa erässä.
Kaada taikina vuoan pohjalle. Paista 175 asteessa noin 15min.
Anna jäähtyä.
Siirrä pohja tarjoiluastialle / kakkupahville.
Pese irtopohjavuoan reuna ja laita reunat takaisin paikoilleen kakun ympärille ja vuoraa reunat reunakalvolla.
Valmista täyte.
Täyte:
2dl vispikerma
175g maustamaton tuorejuusto
2dl maustamaton jogurtti
2-2,5dl marja-aroniahilloa
0,5-1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä (käytän isoja, pieniä kaupan lehtiä 5kpl)
2rkl vesi
Laita liivatteet pehmenemään.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto, jogurtti, marja-aroniahillo ja sokerit.
Kuumenna vesi ja sulata liivatteet. Kaada seos jogurttiseoksen joukkoon. Lisää viimeisenä vatkattu kerma varovasti käsin sekoittaen joukkoon.
Kostuta pohjaa hieman maidolla ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä muutama tunti.
Kiille:
0,5dl vettä
0,5dl marja-aroniahilloa
0,5dl hyytelösokeria
Sekoita vesi ja hillo. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Anna kiehahtaa.
Jäähdytä hieman ja kaada seos kakun pinnalle.
Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.
Irrota vuoan reunat ja reunakalvo ja koristele kakku haluamallasi tavalla :-)
Mielenkiintoinen kakku. Pitäne testata tällaista, ei ole tullut mieleen käyttää marja-aroniaa leivonnassa.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla :-)
Poista