12kpl
Pohjalle:
Vegaaninen keksi hienonnettuna
Täyte:
2dl maidoton kerma, tässä Alpron soijakerma
150g påMackan tuorejuustovalmiste
2dl soijajogurtti maustamaton ja makeuttamaton
2,5dl marja-aroniahilloa
1/2-1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
10g dan agaria (vajaa rkl)
Koristeluun:
vegaaninen keksimuru
syötäväksi kasvatettu orvokki
Hienonna keksit ja laita jokaisen pikarin pohjalle noin 1rkl
Sekoita agar ja hillo, anna turvota muun täytteen valmistamisen ajan.
Vaahdota soijakerma.
Sekoita PåMackan, jogurtti ja sokerit.
Kuumenna agar-hilloseos 90 asteeseen, kunnes agar liukenee. Lisää seos jogurttiseoksen joukkoon voimakkaasti vatkaten.
Lisää viimeisenä soijakerma joukkoon käsin nuolijalla sekoittaen.
Jaa täyte pikareihin ja anna jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Itse laitan täytemassan pursotinpussiin ja pursottelen pikareihin. Pikarit kopsauttelen pöytään niin että täyte tasoittuu pikariin eikä jää ilmakuoppia.
Koristele pikarit.
Täytteestä voi tehdä myös hyytelökakun. Annos on sopiva 20cm vuokaan. Käytä pohjaan 100g keksimurua ja 30-40g vegaanista margariinia ja painele vuoan pohjalle.
Agaria laittaisin hieman enemmän, ainakin 1rkl.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)