Voikakkupohja
20cm vuoka
250g voita
250g sokeria
4 kananmunaa
225g vehnäjauho / gluteeniton jauhoseos
1tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri
Sekoita leivinjauhe jauhoihin
Lisää munat vuorotellen jauhojen kanssa
Paista 175 asteessa noin tunti
Raparperimousse
2 väliin
Täyte on reilu tähän vuoka kokoon ja kakusta tulee korkea
2dl vispikermaa
175g maustamaton tuorejuusto
250g maitorahka
2-4dl raparperihilloketta (oman makusi mukaan)
5 liivatetta (kaupan pieniä)
sokeria
vaniljasokeria
Moussen päälle tuoreita mansikoita
Raparperihilloke
550g raparperia
1,5dl sokeria
3rkl vettä
Valmista hilloke edellisenä päivänä.
Laita ainekset kattilaan. Keitä kunnes raparperit ovat pehmeitä.
Jäähdytä.
Kostutus
maito, raparperisiirappi (modo)
Tuorejuustokreemi
150g voita
250g tomusokeria
200g tuorejuustoa, vanilja
Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää tuorejuusto joukkoon.
Sekoita tasaiseksi. Jos on liian löysää, lisää joukkoon tomusokeria.
Valkosuklaa-ganache
40-50g kermaa
100g riisisuklaata
valkoista väriä
Kuumenna kerma höyryäväksi. Lisää suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Lisää valkoinen väri.
Jäähdytä kylmäksi.
Kokoaminen
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan.
Kokoan kakun yleensä kakkulautaselle käyttäen irtovuokapohjan reunaa. Reunat voi suihkuttaa vuokaspraylla tai käyttää reunakalvoa.
Laita kakkupohja lautaselle reunuksen sisälle.
Kostuta maidolla. Laitoin myös raparperisiirappia hieman, mutta ilmankin pärjää.
Laita puolet täytteestä pohjan päälle. Viipaloi mansikoita täytteen päälle.
Tässä kohtaa laitoin reunakalvoa vuoan reunaan kun vuoka tuli täyteen ja reunat uhkaavasti alkoi loppumaan. 10cm korkea vuoka olisi ollut hyvä ottaa käyttöön.
Laita seuraava kakkupohja täytteen päälle, kostuta pohja. Laita loput täytteestä pohjan päälle ja viipaloi mansikoita päälle.
Viimeinen kakkupohja kanneksi. Kostuta myös päällimmäinen kakkupohja ja laita jääkaappiin hyytymään.
Irroita reunus. Levitä päälle ja reunoille tuorejuustokreemiä. Anna kylmettyä jääkaapissa ennen ganachen lisäämistä.
Valuta ganache reunoille ja pinnalle.
Koristele haluamallasi tavalla!
Hyvää juhannusta <3
Tässä vielä tyttären lakkiaiskakku, jossa gluteeniton voikakkupohja jyttejauhoista.
Ganache on candy meltseistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)