perjantai 18. lokakuuta 2013

Suppilopiirakka

Maku-lehden viime vuoden kalenterissa oli feta-nokkospiirakan ohje. Pohjan ohje vaikutti helpolta ja sitä se olikin :) Pohja oli pehmeä eikä ollenkaan rasvainen! Täytteeksi laitoin suppilovahveroita, purjoa ja porkkanoita pakastimesta. Päälle kerma-munaseos ja juustoraastetta. Vuoka olisi saanut olla hieman suurempi. Pohjaa oli hieman liian paksulti.


Pohja:
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
1dl maitoa
1dl pullomargariinia
1 muna

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää maito, rasva ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun, suorakaiteen muotoiseen piirasvuokaan (36,5cm x 24,5cm).
Taputtele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.


Laita täyte vuokaan ja kaada kerma-munaseos päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle.

Paista 200 asteessa alimmalla ritilätasolla noin 30 min.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)