sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Sitruunainen marenkirulla

Leivontafoorumilla on toukokuussa extra-haaste meneillään. Haasteesta voit lukea enemmän täältä.
Minulla oli ihan toiset suunnitelmat, mutta koska tarvitsemaani rahkaa ei löytynyt mistään, muutin suunnitelmia :) Päädyin tähän marenkirullaan, joka olikin maultaan aivan ihanaa..... Makea marenki ja sitruuna sopivat hyvin yhteen.


Valmista ensin lemon curd edellisenä päivänä. Annoksesta tulee noin 2dl valmista lemon curdia.

Lemon curd:
1 kananmuna
1 keltuainen
1rkl maissitärkkelystä
2dl sokeria
1,5dl sitruunamehua

Mittaa ainekset kattilaan. Sekoita hyvin.
Kuumenna seosta kunnes se kiehahtaa ja sakenee.
Kaada kannelliseen purkkiin ja anna jäähtyä.

Pohja:
4 valkuaista
2dl sokeria
1/2 tl sitruunamehua
1dl mantelilastuja
2rkl maissitärkkelystä


Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi, lisää sokeria pikku hiljaa joukkoon koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon sitruunamehu, mantelilastut ja maissitärkkelys.

Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
Paista 175 asteessa 15-20min.

Kumoa pohja leivinpaperin päälle. Anna hetki jäähtyä ja irroita vasta sitten leivinpaperi.



Täyte:
2dl vispikermaa
1prk sitruunarahkaa
1/2dl lemon curdia
1,5rkl sitruunamehua
1/4dl sokeria


Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon täytteen muut ainekset.

Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Rullaa torttu rullalle.



Koristeluun:
Tummaa sulatettua suklaata


Sulata suklaa ja tiputa suklaaraitoja tortun pintaan.

1 kommentti:

  1. Minä pidän kääretortuista - yksi vaiva - monta herkkupalaa :D!

    Terv. http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)