tiistai 18. syyskuuta 2012

Tiramisu

Pohjana wilhelminakeksejä, joita on kostutettu kahvilla. Täytteenä munavaahtoa, mascarponejuustoa, kermaa ja kahvia. Kostukkeena sekä täytteen kahvina käytin valkosuklaa-amarettomaustekahvia. En jotenkin ajatellut täytteen määrää ja laitoin sen piirakkavuokaan. Kannattaa käyttää irtopohjavuokaa, koska täyte ei ihan mahtunut kaikki tähän. Torttu ei ollut kauhean makea, itse kaipailin vähän enemmän makeutta.



Pohja:
1,5pkt wilhelmina keksejä
0,5-1dl kahvijuomaa

Täyte:
5kpl liivatelehtiä
1,5dl kahvijuomaa
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
250g mascarponejuustoa
1dl vispikermaa

Pinnalle:
Kaakaojauhetta

Lado keksit 26cm:n vuokaan ja kostuta varovasti kahvilla.
Laita liivatelehdet likoamaan noin 5minuutiksi. Liuota valutetut liivatelehdet kuumaan kahviin.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarponejuusto ja vaniljasokeri.
Yhdistä munavaahto ja kermavaahto-juustoseos.
Lisää jäähtynyt kahvi-liivateseos hyvin sekoittaen.
Kaada täyte pikkuleipäpohjan päälle ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
Siivilöi valmiin kakun päälle kaakaojauhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)