Pohjiksi paistoin kolme kääretorttulevyä, joista otin reunavuoalla sopivat palat. Kokosin kakun vuokaan tarjoilualustalle. Otin myös vaihekuvia, liitän ne tuohon alemmas. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ;)
Täytteenä kakussa oli pätkismousse ja sitruunamousse, ne on peräisin Open cafen sivuilta. Päällinen valkosuklaanmakuista massaa ja alushousut suklaan makuista.
Päällisen alla sokerikreemi. Sitä jouduin laittamaan aika reilusti, että sain muodot. Ensi kerralla voisi kokeilla laittaa kakkulevyä, koska kreemiä tulee niin paksu kerros.
Päällistä en alkanut värjäämään, koska tein pienen koepalan ja en saanut siihen mielestäni sopivaa väriä joten annoin olla.
Sitruunamousseen tulee lemon curdia. Se kannattaa tehdä edellisenä päivänä. Sitä saa myös kaupasta valmiina.
Kakku kasattuna reunavuokaan tarjoilualustalle |
Reunat poistettu |
Hammastikulla koversin muodot |
Kyljestä leikatut palat laitoin "pullotukseksi" housun alle | Ennen kreemitystä muotoilin reunoja vähän pyöreiksi, mutta siitä ei tullutkaan otettua kuvaa. |
Voikreemi päälle |
Kakku mitoitettu 30-35hengelle
Kääretorttupohjat 3kpl 4munan pohjia
1 pohja
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
Pätkismousse
2pss pätkis minibites
250g mascarpone-juustoa
5dl flora vispi
2-3 liivatetta
Sitruunamousse
6 liivatelehteä
5dl flora vispiä
500g sitruunarahkaa
1dl lemon curdia (ohje alla)
3/4dl sokeria
3rkl sitruunamehua
Voikreemi
300g suolatonta voita
600g tomusokeria
3rkl sitruuna-aromia
Päällinen
1kg valkosuklaanmakuista massaa
250g suklaan makuista massaa
Lemon curd (n. 2dl)
1 kananmuna
1 keltuainen
1rkl maissitärkkelystä
2dl sokeria
1,5dl sitruunamehua (n. 2 sitruunaa)
1 sitruunan kuori
Mittaa ainekset kattilaan. Sekoita hyvin.
Kuumenna seosta kunnes se kiehahtaa ja sakenee.
Kaada kannelliseen purkkiin ja anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)