lauantai 1. syyskuuta 2012

Omenakakku

Kakun pohja kaakaokääretorttupohja, josta leikkasin sopivia paloja kulhoon. Täytteenä omena-valkosuklaamousse. Kuorrutuksen alla voikreemi ja päällinen vaahtokarkkimassan ja Sallisen marsipaanin sekoitusta, jonka värjäsin vihreäksi pastavärillä.
Kokosin kakun 3l kulhoon, annoin hyytyä yön yli kylmässä. Täytettä tuli kolmeen väliin. Pintaan sivelin punaista värijauhetta.



Kääretorttupohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoa
1dl perunajauhoa
1,5tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta

Omenainen valkosuklaamousse:
6 liivatetta
2,5dl vispi cremeä
2,5dl vanilla cremeä
200g valkosuklaata
2dl omenasosetta

Voikreemi:
50g suolatonta voita
100g tomusokeria
0,5rkl vanilja-aromia

Kuorrutus:
250g valkoista marsipaania
250g vaahtokarkin makuista massaa
vihreää pastaväriä


3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)