Lindströmin pihvit 4ann.
1dl korppujauhoja
1dl kermaa
1dl vettä
2 punajuurta keitettynä
1rkl kapriksia
1 sipuli
400g jauhelihaa
1 kananmuna
1tl suolaa
0,5tl jauhettua valkopippuria
Turvota korppujauhot vesi-kermaseoksessa kulhossa
Raasta keitetyt punajuuret ja hienonna kaprikset
Kuori ja silppua sipuli hienoksi
Lisää kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa taikina tasaiseksi
Muotoile taikinasta pihvejä ja kypsennä pannulla voissa molemmin puolin ( Paistoin uunissa 200 ºC)
Uunijuurekset 4ann.
3 keskikokoista punajuurta
4 perunaa
1 bataatti (laitoin pari porkkanaa)
1dl oliivi -tai rypsiöljyä
1rkl valuvaa hunajaa
1tl kuivattua rosmariinia
1tl kuivattua timjamia
1tl kuivattua persiljaa (ei ollut...)
1tl merisuolaa (laitoin tavallista)
0,5tl rouhittua mustapippuria
Kuori juurekset ja leikkaa lohkoiksi
Sekoita öljy, hunaja,, yrtit ja mausteet isossa astiassa
Kaada juureslohkot astiaan ja sekoita niin että öljy ja mausteet tarttuvat juuresten pintaan
Levitä juureslohkot uunipellille leivinpaperin päälle
Paahda 200ºC:ssa noin 20-30min., kunnes lohkot ruskistuvat hieman
(halusin lohkoista kypsiä joten alensin lämpöä 175ºC:n ja jatkoin paistamista noin 45min.)
Punajuurilastut
5 keskikokoista punajuurta
1dl oliiviöljyä
3tl kuivattua salviaa (jätin pois kun ei ollut)
1tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Pese, kuori ja viipaloi punajuuret ohuiksi lastuiksi
Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskottele päälle öljyä
Paista 185ºC noin 25min. (ja taas kauemmin jos haluat lastuista rapeita)
Lisää kypsien punajuuriviipaleiden pinnalle salviaa, mustapippuria ja suolaa. Kääntele mausteet lastujen sekaan ja tarjoile lämpiminä tai jäähtyneinä.
Tätä ohjetta pitää kokeilla vielä toistekin. Muutama tuli rapsakoiksi ja oli aivan ihanaa... Täytyy vain pitää kauemmin uunissa :-)
nam nam :P
VastaaPoista