200g tumaa suklaata
3kananmunaa
1,5dl hienoa sokeria
1dl fariinisokeria
1,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl voisulaa tai rypsiöljyä
3dl punajuurta hienoksi raastettuna
Kuorrute:
150g tummaa suklaata
1,5dl tomusokeria
150g créme fraichea
Pinnalle:
Mantelirouhetta
Sulata suklaa
Vaahdota munat ja sokeri
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele munavaahtoon
Sekoita joukkoon rasva ja punajuuriraaste sekä lopuksi hieman jäähtynyt suklaa
Paista 175ºC:ssa noin 45min. (minä paistoin piirakkavuoassa halk. 30cm)
Valmista kuorrute. Sulata suklaa, sekoita siihen tomusokeri ja ranskankerma
Levitä seos kakun päälle
Koristele kakku
Huom! Kuorrutteesta tulee tummalla suklaalla aika voimakas. Kannattaa vaihtaa puolet suklaasta maitosuklaaseen.
Kakusta tulee kostea, hieman mutakakkutyyppinen.
Hauska ohje :-)
Minä olen joskus syönyt raakasuklaapunajuurikakkua ja se oli hyvää. Porkkana ja punajuuri ovat selvästi mainiota leivontamateriaalia ja tuleepahan samalla syötyä niitäkin kasviksia :)
VastaaPoistaMielenkiintoinen resepti. Minunkin on jo aiemmin pitänyt testata punajuurta kakkuun, mutta vielä se on jäänyt.
VastaaPoistaT.sly11
Sinäpä olet valmistanut monenmoista herkkua :) Slysi
VastaaPoista