sunnuntai 21. elokuuta 2016

Punajuuri- suklaakakku

Sain sly-pariltani elokuun paketissa punajuuri-kirjan. Kirjassa on ruokaohjeita ja ideoita punajuuresta. Kirja on kivantuntuinen ja varmasti tulee kokeiltua eri ohjeita. Aloitin punajuuri-suklaakakusta jonka arvelin maistuvan myös perheelle :-)



200g tumaa suklaata
3kananmunaa
1,5dl hienoa sokeria
1dl fariinisokeria
1,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl voisulaa tai rypsiöljyä
3dl punajuurta hienoksi raastettuna

Kuorrute:
150g tummaa suklaata
1,5dl tomusokeria
150g créme fraichea

Pinnalle:
Mantelirouhetta

Sulata suklaa
Vaahdota munat ja sokeri
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele munavaahtoon
Sekoita joukkoon rasva ja punajuuriraaste sekä lopuksi hieman jäähtynyt suklaa

Paista 175ºC:ssa noin 45min. (minä paistoin piirakkavuoassa halk. 30cm)

Valmista kuorrute. Sulata suklaa, sekoita siihen tomusokeri ja ranskankerma
Levitä seos kakun päälle
Koristele kakku

Huom! Kuorrutteesta tulee tummalla suklaalla aika voimakas. Kannattaa vaihtaa puolet suklaasta maitosuklaaseen.
Kakusta tulee  kostea, hieman mutakakkutyyppinen.

Hauska ohje :-)

3 kommenttia:

  1. Minä olen joskus syönyt raakasuklaapunajuurikakkua ja se oli hyvää. Porkkana ja punajuuri ovat selvästi mainiota leivontamateriaalia ja tuleepahan samalla syötyä niitäkin kasviksia :)

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen resepti. Minunkin on jo aiemmin pitänyt testata punajuurta kakkuun, mutta vielä se on jäänyt.

    T.sly11

    VastaaPoista
  3. Sinäpä olet valmistanut monenmoista herkkua :) Slysi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)