sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Vaalea maalaisleipä

Pitkästä aikaa tein leipää. Tämän taikinan voi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin ja leipoa seuraavana päivänä. Minulla ei ollut kuin vähän hiivaleipäjauhoja joten laitoin taikinaan ruis-, speltti,- ja vehnäjauhoja jatkoksi.


VAALEA MAALAISLEIPÄ (2kpl)

25g hiivaa
6dl kylmää vettä
1rkl suolaa
noin 1,5l hiivaleipäjauhoja

Liuota hiiva ensin vesitilkkaan ja lisää loppu vesi
Alusta jauhoja vähitellen taikinaan. Vaivaa taikinaa hyvin, 5min. koneella.
Kohota taikinaa ainakin kolme tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.
Kumoa se sitten jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa uudelleen kimmoisaksi.
Jaa taikina kahtia ja leivo leiviksi  ja nosta pellille kohoamaan noin tunniksi.

Pane leivät uuniin 275 asteen lämpöön 5-10minuutiksi.
Alenna lämpö sen jälkeen 175 asteeseen ja jatka paistamista 45-60minuuttia.

Jäähdytä leivät ilman leivinliinaa, jolloin pinta säilyy rapeana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)