Pohja:
5 kananmunaa
1 3/4dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Täyte:
4 liivatelehteä
130g valkosuklaata
2dl vispikermaa
250g maitorahkaa
0,5dl sokeria
n. 500g mansikoita
Kostutus:
Mansikkaliemi + vesi
Päällä ja reunoilla:
Vispikerma
Suklaakerma reunoilla: Valmista edellisenä päivänä
130g maitosuklaata
2dl vispikermaa
Kakun päällä:
Vadelmia, mansikoita, valkosuklaata
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Kaada taikina 26cm vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50min.
Laita liivatteet likoamaan
Sulata suklaa ja anna hieman jäähtyä
Sekoita rahka, suklaa, mansikat ja kerma.
Sulata liivatteet tilkkaan vettä, anna myös vähän aikaa jäähtyä ja sekoita ohuena nauhana seoksen joukkoon
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja nosta päälimmäinen kerros vuoan pohjalle, kostuta ja laita puolet täytteestä. Nosta keskimmäinen levy, kostuta ja laita loput täytteestä. Nosta viimeinen kakkulevy päälimmäiseksi. Laita kelmu päälle ja kakku hyytymään jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään.
(Itse täytin kakun ihan normaalisti ilman vuokaa, onnistui sekin, täytettä ei vain voi kaikkea kaataa kerralla koska on muuten pitkin pöytiä ;) )
Vaahdota kerma. Levitä kermaa kakun pinnalle ja reunoille.
Suklaakerma:
Kuumenna kerma ja sulata suklaa siihen. Laita jääkaappiin seuraavaan päivään.
Vatkaa vaahdoksi ja pursota reunoille
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)