Olen piirakan yleensä tehnyt uunipellille, mutta nyt tein sen pyöreään foliovuokaan. Piirakasta tuli vähän paksuhko, mutta hyvää se silti oli ;)
Pohja:
3 kananmunaa
2dl sokeria
1dl voisulaa
1,5dl maitoa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Pinnalle:
raparperia
sokeria
Kuorrutus:
3dl kermamaitoa (2dl kermaa, 1dl maitoa)
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2rkl voita
2tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoita taikinaan vuorotellen maidon ja voisulan kanssa
Kaada taikina uunipellille. Ripottele pinnalle raparperit ja ripottele sokeria pinnalle
Paista 200 asteessa n. 15min.
Laita kuorrutuksen aineet yhtä aikaa kattilaan, vispaa / sekoita niin kauan kunnes seos sakenee.
Älä keitä
Kaada kuorrutus kypsän kakun päälle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)